2012. június 16., szombat

Vavyan Fable - A Halkirálynő és a Kommandó


     Egy újabb Fable regény, ami az eddig említettekkel ellentétben full krimi és akcióregény, persze a romantika sem hiányzik belőle, de a legfőbb vonal mégis a nyomozó és csihipuhi részek. A Halkirálynő nem egyetlen történetet foglal össze, hanem több apró bűnügyet is. De ezzel az egy könyvvel nem ér véget a rengeteg kaland, hanem hála az égnek sorozatosan kapjuk Den és Dan izgalommal teli fejezeteit.



      Denisa Wry, Line város aktuális G.I. Jane-e nagyszájú, káros szenvedélyektől nem mentes életet él, a piti és nagykutya bűnkövetők ádáz ellensége. Nő lévén a "gyengébbnek" vélt ügyeket - szatír, útszéli fojtogatós gyilkos - mindig ő kapja, amit rendesen meg is szív. De nem hátrál, nagyobb ügyeket akar, amibe hamarosan bele is folyik. Egy maffiózó célkeresztjébe kerül, aki egyetlen porcikáját sem kíméli. De nemcsak őt, hanem Mogorva kollégáját is szívesen csépelteti embereivel, aminek egy filmforgatás tökéletes fedezéket biztosít. 
A város biztonságáért nemcsak a páros küzd, hanem egy megfoghatatlan igazságosztó: Justitia, aki mögött hamarosan, egy egész "kommandó" sorakozik fel.  


     Anno az egyik munkatársam adta kölcsön ezt a könyvet, amit nagyon szerettem volna tőle megvásárolni, de sajna nem adta el...a piszok. :D :|. A borító nem fogott meg, azt elég gagyinak találom, bár ahogy elnézem, igen spoileres. A tartalom viszont annál inkább lekötött. Denisa egy igazi belevaló pipi, adrenalinfüggő, azt már hamar kilehetett venni. Ahhoz képest, hogy mennyit vedel és cigizik, elég jó fizikummal bír. Amire nagy szüksége is van a bajkeverők ellen. Szegény csajt sokszor sajnáltam, mert két oldalanként agyba-főbe ölték a magukat keménynek hitt "férfiak". Én mondom, ennek a nőcinek annyi élete van, mint egy macskának, ha nem több. És ez csak egy kötet. Képzelhetitek, a többiben mennyid kap...ajjajjj. Ha ebből film készülne, a pasinemzet megsértődne, micsoda szupertúlélő fájterkedik a vásznon. Viszont ha egy kicsit visszafognának a csajt ért sérelmek ábrázolásából, akkor faja akciófilmnek lennénk a szemtanúi.
A romantikus lelkem is kapott egy kis izgalmat, amit a Mogorva Belloq garantál. Méltó a Den által kapott gúnynévre, de a kötekedő viselkedés nála is csak egy palást, mint Denisánál. Még az Isten is egymásnak teremtette ezt a két karaktert, vagány páros. Egyikük sem feladós típus, és a fiatalabb rokonaik sem. Denisa, Martin nevű öcsikéjét le sem tagadhatná - ugyanolyan "mindenbe beleüti az orrát" emberke, mint nővére. Hiába van sokszor veszélyben az élete, fittyet hány mindenre, és csak megy a drága, hogy segítsen a bűnözők ellen. A másik rokon a pici Ella, Daniel kislánya, aki kora ellenére nagyon okos, és ha bajba is kerül, bámulatos módon őrzi meg hidegvérét. Persze egy nem gyenge elrablás után azért eltör a mécses, de kinél nem? Ebbe a kislányba több bátorság szorult, mint bármelyik felnőttbe.
A többi szereplő közül is akadt néhány kedvelhető karakter, főleg Denisa és Daniel közös barátja, az a mozgássérült pasi, akiről sejtettem, hogy igazából kicsoda és milyen szerepet tölt be a történetben, de bevallom, nem hittem benne. Hogy miben? Hát, olvassátok el a regényt, és megtudjátok. ;) Mindenesetre ez a pasi is acélember, az tuti.
Nagyon jó krimi, részletesen közölt akrciórészekkel, izgalmas fordulatokkal, kedvelhető, kellemesen beszólogatós karakterekkel, jó sok megoldott bűnüggyel, és azt hiszem egy függőben lévővel is, aminek kíváncsi vagyok a kimenetelére, de még pihentetem a folytatást..egy kicsit. Ti ne tegyétek! ;)

9/10


                                                   Denisa - Dobó Kata 


                                                    Daniel - Nagy Ervin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése